Daisy Koenders is de kunst docent, die De Printplaatz en het daarbij horende programma heeft ontwikkeld. Zij is tijdens haar studie docent beeldende kunst en vormgeving (Artez, Arnhem) begonnen met het restaureren en het ontwikkelen van De Printplaatz. Tijdens haar studie heeft Daisy kennis opgedaan over verschillende grafische druktechnieken, zoals zeefdrukken en hoogdruk. Zij merkte dat ze zelf veel van haar expressie kwijt kon binnen deze technieken. Daarnaast is er ook een sterke connectie met textiele vaardigheden.

 

In de verbeelding van haar werk, is er vaak een verwijzing naar dieren, in combinatie met een verwijzing naar de menselijke Industrialisatie. Juist deze contradictie fascineert haar als beeldend kunstenaar. Hier onder vind je een indruk van haar beeldend werk.

 

Op deze website vind je de onderdelen waar Daisy zich binnen de creatieve sector op richt. Dit is de educatieve kant, vormgeving in de vorm van mode, maar ook autonoom is ze actief. Want er is een sterke drive om zich op verschillende creatieve manieren te uiten. Daisy Koenders is ook medeoprichter van De Eigenwijze Makers, waar makers zoals zij, de ruimte krijgen zich te presenteren.

 

Winkelwagen