Welke rollende workshops biedt De Printplaatz aan op locatie? Hieronder een overzicht van de workshops die worden aangeboden.

Maar dit is niet alles,..

De Printplaatz denkt graag mee over aangepaste programma’s, passend bij uw evenement of locatie. 

De Printplaatz is uitgerust met allerlei materialen op het gebied van druktechnieken. Zoals een drukpers, zeefdruk-materiaal en een spoelbak. Om op locatie, creatief bezig te kunnen gaan met de  druktechnieken. 

ZEEFDRUKKEN

Zeefdruk is een druktechniek die gebruikt wordt voor meerdere grafische doeleinden, zoals textielbedrukking, affiches en kunstdrukken. Bij De Printplaatz kun je kennis maken met deze druktechniek. Op locatie gaan we met zeefdrukramen en stencils aan de slag, om op deze manier bijvoorbeeld een eigen shirt of tas te bedrukken. Dit programma wordt aangepast aan de wens van de locatie, met bijvoorbeeld het bedrukken van het logo of afbeeldingen in thema. Voor informatie over beschikbaarheid en/of de prijs van deze workshop, neem gerust contact op.

HOOGDRUK/ STEMPELS MAKEN

In De Printplaatz vind je een drukpers, waarmee we hoogdruk afbeeldingen kunnen afdrukken. Hoogdruk is het maken van een soort stempels, door middel van een afbeelding uit te snijden, met bijvoorbeeld een guts. Graag laat De Printplaatz je kennis maken met deze techniek. Deze workshop is wel geschikter voor een oudere doelgroep, i.v.m. veiligheid en motoriek. Voor informatie over beschikbaarheid en/of de prijs van deze workshop, neem gerust contact op.

MONOTYPE

Ook de kleintjes kunnen printen en de magie van een druktechniek ervaren, aan de hand van monotypen. Maar deze workshop is ook leuk voor de oudere creatievelingen. Mono betekent 1, wat inhoud dat we een print maken, direct vanaf je printplaat. We gaan met sjablonen en voorwerpen, tekenen in de inkt, wat vervolgens wordt afgedrukt met de drukpers. Voor informatie over beschikbaarheid en/of de prijs van deze workshop, neem gerust contact op.

TIE DYE

De docenten van De Printplaatz kunnen jou leren je kleding te bedrukken. Maar ze zijn ook heel goed in andere textielvaardigheden, zoals Tie-Dye.
Vind jij deze patronen ook erg cool? En wil je leren hoe dat moet, neem dan contact op. Dan komt De Printplaatz naar je toe, om de boel gezellig te versieren met uitbundig gekleurde Tie-Dye shirts.

BLAUWDRUK/ CYANOTYPE

Een cyanotype of ook wel blauwdruk genoemd, is een print die ontstaat aan de hand van blootstelling aan licht. Doormiddel van chemicaliën ontstaat er een magische afdruk van jouw tekening, of ontwerp aan de hand van stencils of voorwerpen. Voor informatie over beschikbaarheid en/of de prijs van deze workshop, neem gerust contact op.

PROGRAMMA OP MAAT

Spreekt een van de bovenstaande programma's je aan. Maar je wilt een combinatie of een aanpassing van een van deze workshops, passend bij jouw evenement. Neem gerust contact op! We kijken namelijk graag samen met jou, naar een programma of workshop op maat.

Winkelwagen